Imate ponavljajoče se zdravstvene težave, za katere vam v splošni medicini ne najdejo vzroka? Vam lajšajo le simptome, težav pa se nikakor ne morete znebiti v celoti? Potem je morda čas, da pričnete razmišljati o alternativnem zdravljenju. Na voljo vam je zelo široka izbira raznovrstnih metod, med katerimi je v zadnjem času na veljavi veliko pridobila homeopatija. Temeljna razlika med homeopatskim in klasičnim zdravljenjem je torej v tem, da klasična medicina v večini primerov odpravlja le simptome bolezni, medtem ko homeopatsko zdravljenje išče vzrok nastalim bolezenskim dražljajem.

Homeopatsko zdravljenje je med nami prisotno že več kot 200 let. Deluje po temeljnem načelu, da je potrebno podobno zdraviti s podobnim. Gre za obliko alternativnega zdravljenja, pri kateri v telo vnašamo snovi, ki so odgovorne za nastanek bolezenskega stanja. Te snovi oz. učinkovine vnašamo v zelo majhnih količinah, s pomočjo katerih aktiviramo imunski sistem, da prične proizvajati protitelesa za obrambo pred določenimi bolezenskimi dražljaji.

Homeopatsko zdravljenje prav zaradi vnosa majhnih koncentracij snovi v telo ni zdravju škodljivo ali nevarno. Če se simptomi bolezni v začetku zdravljenja poslabšajo, je to dober znak, homeopat pa tako ve, da je bila izbira homeopatskega zdravila pravilna.

Načela homeopatskega zdravljenja

Homeopatsko zdravljenje temeljih na treh načelih, in sicer na:

  • načelu podobnosti, saj se podobno zdravi s podobnim;
  • načelu individualnosti, saj homeopat pacienta obravnava individualno in mu na podlagi individualnih simptomov predpiše ustrezno zdravilo;
  • načelu potenciranja, saj se homeopatska zdravila pripravlja tako, da se jih redči in pretresa, kar jim povečuje učinkovitost.

Več o tem si lahko preberete tukaj: https://www.homeopatskazdravila.com/homeopatsko-zdravljenje

Homeopatsko zdravljenje pride v poštev pri zdravljenju vseh bolezni, ki še niso povzročile okvare tkiv in organov. Homeopatija hkrati zdravi telo in dušo, saj se po prepričanju homeopatov med seboj vse prepleta. Znano je, da zdravljenje s homeopatijo akutno obolenje pozdravi bistveno hitreje kot kronično, ki lahko traja tudi več let. Čas trajanja homeopatskega zdravljenja je odvisen tudi od resnosti bolezni.

Homeopatsko zdravljenje nima stranskih učinkov in je primerno prav za vsakogar, celo za nosečnice in dojenčke. A ker gre vendarle za zdravila, je nujno, da se predhodno posvetujemo z zdravnikom oz. farmacevtom homeopatom.