Nov posel potrebuje novo idejo. Tako si mora podjetnik predstavljati, kako bosta njegov izdelek ali storitev pripomogla k boljšemu življenju kupcev. Seveda najbrž ni potrebno posebej poudarjati, da lahko odlično podjetniško idejo dobite prav povsod. Zato vam svetujemo, da dobro opazujete okolico okrog vas, posebno pozornost pa namenite trgu in kupcem.

Idejo lahko dobite, ko vidite določeno reklamo v tujini, o njej lahko preberete v kakšni tuji reviji, lahko se vam porodi takrat, ko pomagate prijatelju oziroma ko rešujete takšen ali drugačen problem. Predvsem pa morate znati prisluhniti kupcem.

Meditirajte in se zavedajte, da originalnih idej ni

V današnjem hitrem tempu življenja imamo prav vsi premalo časa, da bi se posvetili tudi samemu sebi. A to je velika napaka. Če bomo stalno čutili neko napetost ter bili ves dan pod stresom, zagotovo ne bomo prišli do nove ideje, ki nam bo spremenila življenje. Zavedajte se, da si morate vzeti čas zase, se sprostiti in pozabiti na skrbi. Pri tem vam bo v veliko pomoč prav meditacija.

Ne glede na to, do kakšne poslovne ideje boste prišli, je zelo malo verjetno, da bo povsem originalna. Na svetu je namreč na milijone različnih podjetij in podjetnikov, ki prav tako poskušajo najti najrazličnejše poslovne ideje.

Nikar torej ne zapravljajte časa s tem, da bi našli nekaj povsem novega. Raje se osredotočite na to, da bo vaša ideja prodorna in uspešna. Naj pri tem omenimo še ta podatek: Facebook ni bil prvo socialno omrežje, pa tudi Google ni bil prvo iskalno omrežje. Pa poglejte, kakšen uspeh sta dosegla!

Zanašajte se na svoje znanje in rešujte probleme

Nove ideje iščite na področjih, kjer ste okrepljeni z bogatim znanjem. Če niste zobozdravnik, verjetno ne boste odprli svoje ortodontske ordinacije. Veliko bolj uspešni boste takrat, ko boste novo idejo gradili na svojem znanju in izkušnjah.

Iščite probleme ter njihove rešitve. S tem, ko boste za določen problem poiskali ustrezno rešitev, boste osrečili številne ljudi, ki bodo postali vaši zvesti in zadovoljni kupci. Tako boste našli svojo prodajno nišo, posel pa vam bo zacvetel.

Ne pozabite na kupce!

Pri iskanju nove poslovne ideje ne pozabite tudi tega, da se pogovarjate s svojimi morebitnimi strankami. Če bi na primer radi razvili posel v povezavi s cestnimi kolesi, potem večkrat obiščite trgovine, ki takšna kolesa prodajajo. Opazujte kupce in se pozanimajte o tem, kaj si pravzaprav želijo in s kakšnimi težavami se soočajo. Na ta način boste zagotovo prišli do odlične poslovne ideje.