Celulit lahko odpravite kar doma in to brez velikih stroškov, ki bi jih imeli, če bi se na primer lotili kozmetičnih tretmajev za odpravo celulita. Ne verjamete? Precej preprosto je, le nekaj napotkov in samodiscipline boste potrebovali. Bistveno pri odpravljanju celulita je, da pozornost namenite prehrani in telovadbi. Posvetimo se najprej temu, kako odpraviti celulit s pomočjo pravilne prehrane, nato pa nekaj besed namenimo še rekreaciji in masaži.

Kako s pomočjo prehrane odpraviti celulit?

Vaše telo mora imeti zagotovljeno zadostno količino vitaminov in mineralov. To lahko dosežete tako, da pojeste dovolj sveže zelenjave in sadja. S tem bo vaša koža bolj čvrsta, dobro prekrvavljena in tako bo zelo malo možnosti za nastanek celulita. V prehrani so zelo pomembne tudi nekatere začimbe, ki pomagajo odpraviti celulit. Odlični pospeševalci metabolizma so čili, ingver in poper, slednja izboljšujeta tudi prekrvavitev. Kurkuma je tudi ena od učinkovitih začimb, ki pomaga odvajati vodo in je odličen antioksidant; oboje namreč pomaga odpraviti celulit.

Vzrok za nastanek celulita je slaba prekrvavitev in zadrževanje odvečne vode v telesu. Da se temu izognete, se je treba izogibati določene hrane. Ogljikovi hidrati, na primer testenine, kruh, moka, riž in sladkor, povzročajo nastanek celulita. Tudi maščobe iz mlečnih izdelkov in mesa pripomorejo k nastanku celulita.

Torej, kako odpraviti celulit? Izogibajte se navedenim prehrambenih izdelkom, pa tudi alkoholu, kofeinu, sladkorju in soli. Raje zaužijte česen, ki je naravni čistilec krvi in pospešuje cirkulacijo v telesu. Na jedilnik uvrstite žitne kalčke in med. Prav tako pivski kvas, ki je sicer rahlo neprijetnega okusa, a se splača potrpeti in ga vsake toliko malce pojesti, saj poleg tega, da odpravlja celulit, okrepi tudi vaše nohte in lase.

Vsak dan je dobro pojesti tudi žlico ali dve rastlinskega olja (kokosovo, sončnično, sezamovo …). Najboljša so hladno stiskana olja; ta so odlična za izgorevanje maščob v telesu. Mlečni izdelki sicer niso priporočljivi, lahko pa posežete po navadnem jogurtu. Če imate raje sadnega, si v navadni jogurt raje sami narežite sveže sadje.

Topljenje maščobnih celic z rekreacijo in masažami

Kako odpraviti celulit s pomočjo rekreacije? Pričnite z vsaj polurnimi sprehodi, vsak dan. Ko se disciplinirate in se navadite vsakodnevne rutine, lahko začnete z intenzivnejšo vadbo – počepi, izpadni koraki in podobno. Veliko idej za vaje za odpravo celulita najdete na internetu, tudi posnetke, ki vam pomagajo pri tem, da vaje pravilno izvajate.

Tudi masaža je pravi odgovor na vprašanje, kako odpraviti celulit. Masaža na kritičnih predelih pospešuje cirkulacijo, s čimer se zmanjša možnost za kopičenje maščobnih celic. Se še sprašujete, kako odpraviti celulit kar doma? Pred vami je kar nekaj napotkov. Le še akcija in celulitu boste lahko rekli le še adijo.

Več o celulitu in o tem, kako se ga znebiti, si lahko preberete tudi na povezavi: https://www.nasveti.net/kako-se-znebiti-celulita.