Ste naveličani pitja zelenega in črnega čaja, ki vam pomagata pri izgubi kilogramov? Zakaj ne bi pri hujšanju poskusili nekaj novega in osvežujočega? Predlagamo vam metin čaj. Ta aromatična pijača v hipu pomete tako z različnimi kapučini kot tudi s kupljenimi sadnimi sokovi.

Čaj iz mete vsebuje zelo malo kalorij, poleg tega pa zavira apetit, pospešuje prebavo in zmanjšuje stres. Najboljše od vsega pa je, da ne povzroča nobenih stranskih učinkov.

V nadaljevanju vam predstavljamo pozitivne učinke pitja metinega čaja.

Zaviranje apetita

Čaj se lahko pohvali z močnim vonjem, ki dokazano zmanjšuje željo po hrani. Za uspešno in zdravo hujšanje priporočamo, da si namesto slaščic privoščite raje skodelico te osvežilne pijače.

Izboljšanje prebave

S številnimi znanstvenimi raziskavami so odkrili, da čaj ugodno vpliva na prebavni trakt in spodbuja premikanje blata. Prav tako lajša težave z zaprtjem.

Odpravljanje stresa

Raziskovalci NASE so ugotovili, da vonj po meti blaži težave s stresom. Med hujšanjem se v telesu dvigne raven kortizola, ki povzroča stres, vse to pa vodi do težav s prebavo. Čaj iz mete pa vam bo s svojim pomirjajočim vonjem in delovanjem pomagal do tega, da se stresa uspešno znebite.

Izboljšanje telesne vadbe

Čaj iz mete sprošča dihalne mišice, zato lahko v telo vstopi več kisika, ki so ga deležni tudi možgani. To pa vpliva na boljše rezultate pri telesni vadbi.

Kurjenje večjega števila kalorij

Dobro veste, da morate v procesu hujšanja pokuriti kalorije. Kilograme boste izgubljali le v primeru, da bo število pokurjenih kalorij večje kot število kalorij, ki ste jih vnesli v telo s hrano in pijačo. Čaj iz mete vsebuje tudi sledove kofeina in katehinov. Te snovi zvišajo temperaturo, posledica pa je pospešen metabolizem.

Brez napenjanja

Metin čaj preprečuje napenjanje, prav tako pa pomaga pri drugih težavah z želodcem. Sprošča trebušne mišice, pospešuje pretok žolča ter tako vpliva na hitrejšo prebavo maščob. Lajša težave driske, napihovanja ter blaži trebušne bolečine.

Še nekaj prednosti pitja čaja iz mete

Poleg podrobneje opisanih prednosti metinega čaja naj vam jih naštejemo še nekaj:

  • Metin čaj pomaga do večje koncentracije.
  • Odpravlja slab zadah.
  • Ima protimikrobno delovanje.
  • Blaži videz različnih kožnih izpuščajev in mozoljev.
  • Je eno izmed najboljši sredstev za odpravljanje težav pri vnetju sinusov.
  • Če ga spijete pred spanjem, boste lažje zaspali.
  • Pomaga k večji imunski odpornosti.

POZOR! Samo pitje metinega čaja ne bo dovolj za izgubo telesne teže. Zato vam svetujemo, da obenem pazite na to, kaj in koliko pojeste, ne pozabite pa tudi na primerno telesno vadbo. Le tako boste lahko uživali v odličnih rezultatih.

Želimo vam uspešno hujšanje!