Mrzle noge so realnost mnogih. Tista nadležna realnost, nad katero pa (na glas) tarnajo predvsem ženske. Noge, ki jih niti dva para termo nogavic in volnene pajkice ne morejo dovolj ogreti. Razlogov, da so noge mrzle tudi takrat, ko je zunaj sicer vroče, je več. Neredko imajo ljudje z mrzlimi stopali težave s slabo prekrvavitvijo, na katero pa lahko vpliva tudi sedeče delo, prekrižane noge, neprimerna obutev; lahko je posredi slabokrvnost, lahko nizek krvni tlak ali hormonske motnje. Svoj lonček radi pristavijo še stres, nezdrav način življenja, neprespanost in seveda pomanjkanje gibanja.

Ko nič več ne pomaga …

Včasih vodijo mrzle noge k prehladom, ki pa se znajo razviti tudi v resnejša obolenja, zaradi česar sta toplota in udobje še toliko bolj pomembna. Potem ko nam običajne debele nogavice ne pomagajo, s toplim termoforjem pa tudi ne moremo kam dlje od domačega kavča, ko masaža z rožmarinovim oljem, ki sicer učinkovito spodbudi cirkulacijo krvi, ne pride v poštev, če ravno čakamo na avtobus ali morda sestanek, so nogavice Miracle Socks optimalna izbira.

Optimalna izbira pa zato, ker zagotovijo učinkovit spopad z mrazom, ki mu s klasičnimi metodami nismo kos. Z njihovo pomočjo se težave lahko otresemo na kar najbolj enostaven način. Ne poskrbijo le za več toplote, temveč učinkovito izboljšujejo prekrvavitev nog, pa tudi lajšajo simptome krčnih žil in blažijo otekle noge.

Miracle Socks – da stopala ne podležejo mrazu

Obenem ne gre prezreti, da to niso kakšne težke in debele nogavice, ki bi onemogočile nošnjo vsega, kar niso udobni športni copati. Po videzu se namreč ne razlikujejo od običajnih nogavic, po tem, da nam njihova redna uporaba ogreje noge, pač. Že res, da bolj ko se spuščajo zunanje temperature, večja je verjetnost, da bodo noge še bolj podlegle mrazu, a s kakovostnimi čevlji in nogavicami Miracle Socks, ki stopala masirajo in s tem izdatno poživljajo, bodo takšna občutja vendarle bolj stvar spomina.

Ne pozabite na gibanje

Se pa utegne zgoditi, da tedaj, ko uporaba nogavic Miracle Socks postane stalnica, pozabimo na potrebo, ki jo avtomatično čutimo, ko nas zazebe – razgibavanje. Tudi če je bilo naše delo sedeče, smo se ob mrzlih nogah hitro spomnili, da mora kri zaokrožiti po ožilju, zato smo naredili tu pa tam kak počep, se sprehodili po hodniku, mimogrede razgibavali prste na nogah in se posledično nekoliko ogreli.

Obstaja resna nevarnost, da tega zdaj, ko nas bodo grele in masirale nogavice, ne bomo več tako zavzeto počeli, ker enostavno ne bomo čutili potrebe. A opozoriti velja, da bi to navado bilo vendarle dobro ohraniti. In tudi zvečer bo še vedno dobro dela sprostitev v solni kopeli. Ali morda nekajminutno izmenično prhanje s toplo in mrzlo vodo za boljšo prekrvitev in odpravo utrujenosti.