Ko na spletu želimo najti čimveč podatkov o parnem čistilniku, naletimo na razne članke z vsaj na prvi pogled napihnjenimi naslovi, kot so »Revolucionarna čistilna naprava«, »Ko čiščenje postane užitek«, »Profesionalni večnamenski parni čistilec« in podobno. Kot že sami veste, je na spletu zapisanih mnogo neresnic, zato je smiselno in tudi prav, da ste do nekaterih zapisov malo skeptični, ter da pred nakupom zadevo dobro raziščete. Le kdo bi bil vesel, ko bi najprej prebral nekaj člankov, ki bi govorili o tem, kako dober je določen parni čistilnik, ko bi ga preizkusil še sam, pa bi hitro ugotovil, da temu še zdaleč ni tako.

Na splošno o parnih čistilnikih

Parni čistilnik je čistilna naprava, ki z električno energijo vodo spreminja v paro, katero lahko uporabimo za čiščenje raznovrstnih površin. Dodajanje čistil običajno ni potrebno, saj lahko s paro odstranimo tudi trdovratne madeže in maščobo.

Parni čistilec je primarno namenjen čiščenju talnih površin, običajno pa komplet zajema tudi različne podaljške in nastavke, s pomočjo katerih se lahko lotite tudi bolj delikatnih opravil. Pri nekaterih modelih lahko napravo spremenite v ročni parni čistilnik, kar je vsekakor koristno, saj na ta način zmanjšate težo ter prostornino naprave, in tako mnogo lažje dosežete težko dostopne predele.

Nastavki za parni čistilec močno olajšajo delo

Preden se odločite za nakup parnega čistilnika, morate dobro razmisliti o tem, za kaj točno boste napravo potrebovali. Boste z njo čistili le tla, bi morda parni čistilec uporabljali tudi za čiščenje oken, bele tehnike, oblazinjenega pohištva, tuš kabine, radiatorjev, žara ali česa drugega?

Ko imate sestavljen seznam opravil, pri posameznih ponudbah preverite, če so v paketu zajeti vsi nastavki, ki jih boste potrebovali za nemoteno opravljanje izbranih opravil. Če boste izbrali parni čistilnik, kateremu ne bo priložen nastavek za čiščenje oken, vi pa bi z njim radi počeli tudi to, boste le stežka našli nadomesten nastavek, ki bi ustrezal kupljenemu modelu čistilne naprave. Ko je govora o nastavkih parnega čistilca, je potrebno omeniti, da običajno v paketu prejmete tudi navodila, kjer si lahko natančno preberete, za katera opravila lahko uporabljate posamezne nastavke.

V nadaljevanju si bomo podrobneje ogledali zelo priljubljen parni čistilnik Steam Mop X6.

Parni čistilnik Steam Mop X6

Parni čistilnik
Parni čistilnik Steam Mop X6

Nekateri ljudje v prvi vrsti prisegajo na visoko kakovost, medtem ko drugi gledajo tudi na ceno izdelka. Po pričevanju uporabnikov odlično razmerje med ceno in kakovostjo predstavlja parni čistilnik Steam Mop X6, ki je v nekaterih spletnih trgovinah na voljo že za manj kot 80 €. V paketu so zajeti številni nastavki, praktično za vse, kar si lahko zamislite, poleg nastavkov so tudi navodila za uporabo ter nekaj krpic, ki jih namestite na glavo čistilnika. Vsekakor omembe vredno je tudi dejstvo, da lahko odstranite dolg ročaj in tako napravo spremenite v ročni parni čistilec, s katerim se mnogo lažje lotite opravil, za katera bi s čistili in krpami potrebovali precej več časa.

Moč 1250 W poskrbi za odstranjevanje maščobnih in drugih madežev, vodnega kamna, živalskih dlak, uničenja pršic … Hkrati pa parni čistilec z močjo pare dom tudi razkuži in osveži, kar je še ena izmed mnogih pozitivnih lastnosti vse bolj priljubljene čistilne naprave. Če si torej želite vsestranske naprave za čiščenje skorajda vseh površin, bo parni čistilnik zagotovo naložba, vredna svojega denarja.