Kljub temu, da v bližini prestolnice živimo že štiri leta, moram priznati, da se je še nisem povsem privadila. Marsičesa ne poznam, kar pa se na srečo počasi spreminja. Tudi ko sva se z možem ob četrtem rojstnem dnevu sina odločila za praznovanje rojstnega dne v Ljubljani, ne pa v naši mali vasici poleg nje, je bilo potrebnega kar precej poizvedovanja glede tega, kje zabavo sploh organizirati.

Sodelavke so imele za praznovanje rojstnega dne v Ljubljani kar nekaj idej, in moram priznati, da so bile vse zanimive, čeprav ne ravno vse po meri majhnih otrok. Tako sem se nazadnje odločila, da povprašam za cene v eni od zasebnih igralnic, kjer sem že pri ogledovanju njihove spletne strani ugotovila, da se otroci gotovo izjemno zabavajo. Zakaj? Ker so imeli na voljo tematska praznovanja, pri njih pa so se tematiki tako predali, da se je resnično zdelo, kot da ne gre za praznovanje rojstnega dne v naši prestolnici, temveč nekje v čarobni deželi, v nekem povsem drugem času. Tako so vsaj pričale fotografije na spletu.

Ko sem jih poklicala, so mi že po telefonu ponudili veliko dodatnih informacij. Ko sem povedala, da gre dejansko za naše prvo praznovanje rojstnega dne v Ljubljani, in da si niti predstavljati ne morem, kako takšne otroške zabave dejansko potekajo, pa so me povabili, naj se oglasim na obisk in si vse ogledam kar v živo. In res sem šla.

Med odmorom za kosilo sem se odpeljala na drug konec Ljubljane in si ogledala njihove čudovite prostore, igrače in igrala, prav tako pa tudi vse potrebščine v skladišču, ki so bile namenjene posameznim tematikam praznovanja. Predvsem pa me je prevzela lastnica igralnice, pri kateri sem takoj ugotovila, da resnično zna delati z otroki – nič nenavadnega, saj ima doma tri svoje, sicer pa je tudi po izobrazbi diplomirana vzgojiteljica.

Odločitev, da bo praznovanje rojstnega dne v Ljubljani potekalo ravno pri njej, je bila tako v hipu sprejeta, in ko sem tudi možu opisala, kaj vse sem videla in kako prijeten odnos do igre imajo pri njih, sva še istega dne rezervirala termin.

Prispevek nam je poslala: Urša N. iz okolice Ljubljane