Vsak dom je unikaten prostor. K temu seveda veliko prispeva arhitektura, ki postavi omejitve glede dimenzij in same oblike prostora, še več pa k unikatnosti prispevamo posamezniki, ki v stanovanju živimo in ga prilagajamo svojim željam in potrebam.

Prav zato pogosto pridemo v dilemo, ko se odločamo za nakup pohištva. Pri tipskem pohištvu se običajno zgodi, da nam je všeč model oziroma barva sedežne garniture, dimenzija pa ne ustreza našemu prostoru. Nato iščemo dalje in najdemo garnituro, ki se dimenzijsko popolnoma prilagaja našemu prostoru, a nam ne ustreza oblika garniture ali njena barva.

Sedežne garniture, izdelane po željah naročnika

Rešitev za tako situacijo so sedežne garniture po meri. Pri garniturah, izdelanih po naših željah, običajno izberemo le model garniture, torej osnovno obliko, ter seveda material, iz katerega bo sedežna garnitura izdelana. Prav zako izberemo barvo, ki najbolj ustreza našim željam in drugim elementom v prostoru.

Nato proizvajalec na podlagi dimenzij našega prostora sedežno garnituro izdela v primerni velikosti. Večina proizvajalcev garnituro sestavi iz kataloga elementov, torej se lahko idealni dimenziji približamo na nekaj centimetrov. Razlog za uporabo predrazvitih elementov je v nižjih stroških izdelave in s tem bolj ugodnih cenah sedežne garniture.

Polipol: nemška kakovost, ki navduši

Eden izmed večjih proizvajalcev garnitur po meri je nemški Polipol. Njihova ponudba obsega veliko modelov, na izbiro pa imajo pester nabor materialov – od navadnih tkanin pa vse do različnih vrst mikrotkanin in umetnega usnja. Nekateri modeli so dobavljivi tudi v pravem usnju. V njihovem katalogu se nahaja skoraj 100 različnih elementov, iz katerih lahko sestavimo vse od klasičnih kavčev, trosedov, pa do kotnih garnitur in garnitur v obliki črke U.

Glede na naše želje in potrebe lahko pri določenih modelih dodajamo tudi različne dodatne funkcije, kot so ležišče, »relax« počivalnik, dodatni nasloni za glavo, predali in tako dalje. S tem lahko garnituro popolnoma prilagodimo svojim željam.