Ko smo udeleženi v prometu, se moramo zavedati, da lahko v vsakem trenutku pride do nesreče. In seveda se z nekaj smole lahko konča še veliko slabše kot le tako, da si po nepotrebnem povzročimo materialno škodo, denarno kazen, kazenske točke ali odvzem vozniškega dovoljenja. Toda tudi slednji primeri so vse prej kot prijetni.

Kakršenkoli že je zaključek, so posledice vedno vidne tudi na drugih področjih življenja. Z odvzemom vozniškega dovoljenja lahko ostanemo brez prevoza v službo, zaradi visoke denarne kazni si ne moremo privoščiti počitnic, prav tako pa ima tudi materialna škoda velik vpliv na debelino denarnice.

Ne precenjujte svojih sposobnosti

Kadar spijete nekaj kozarčkov alkohola, nikar ne sedite za volan, saj s tem ogrožate sebe in druge udeležence v prometu. Verjetno se strinjate, da se nam ponavadi kljub nekaj popitim kozarčkom še vedno zdi, da smo sposobni za vožnjo.

Toda zavedati se je treba, da se z večjo vsebnostjo alkohola v krvi podaljšuje naš reakcijski čas oziroma se zaradi alkohola pogosto odločamo počasi, nepreudarno ali celo napačno. Kar pa lahko vodi do tragičnih posledic ali kazni. Nikar ne precenjujte svojih sposobnosti in nikar ne izzivajte usode!

Preverite svoje stanje z digitalnim alkotesterjem

Digitalni alkotesterČe kljub vsemu menite, da vam en kozarec spitega alkohola ne škodi, to raje preverite sami, preden to storijo policisti. Digitalni alkotester je odlična priročna naprava, s katero si izmerite informativno vrednost alkohola v krvi oziroma v izdihanem zraku. Če naprava pokaže, da ste presegli mejo ali pa ste zelo blizu nje, raje pokličite taksi, prijatelja ali domače, da vas odpeljejo domov.

Digitalni alkotester je majhna naprava, ki jo imate lahko vedno s seboj, najbolje kar v avtu ali v torbici. Je vaš zvesti osebni pomočnik, ki vam pomaga pri odločitvi, ali sesti za volan ali ne. Uporaba tovrstnih naprav je enostavna. Alkotester vključite, počakate na znak za pripravljenost naprave, pihnete v ustnik in na koncu le še odčitate rezultat. Sicer je rezultat le informativne narave in kot tak lahko malenkost odstopa od pravega, toda še vseeno vam bo dal vedeti, ali ste nared za vožnjo ali ne.

Imejte čisto vest, preden sedete za volan in speljete. Če se naokoli v glavnem prevažate z lastnim prevozom in veste, da na zabavah radi nazdravite, potem resnično ni razloga, da ne bi tudi vi imeli svojega digitalnega alkotesterja. Cena izdelka je vsekakor veliko nižja, kot je lahko cena povzročene prometne nesreče.