Opremljanje in dekoracija otroške sobe sta prijeten izziv, ki je zlasti staršem v pričakovanju zelo pri srcu. Če čakate, da se bo vaša družinica povečala ali bosta s partnerjem dobila prvega otroka in tako šele vstopila na pot družinskega življenja, potem gotovo kar nekaj časa namenita razmišljanju o tem, kako otroku urediti prostor. Kako ustvariti prostor, ki bo nanj deloval pomirjajoče, mu dajal občutek varnosti, obenem pa bo spodbuda za razvoj ter kasnejšo igro in učenje.

Hkrati z nakupom pohištva za otroka se običajno lotimo tudi osnovne ureditve, torej izbire barvne sheme in pleskanja sten, nikoli pa ne smemo pozabiti tudi na dekoracijo, da sobica ne bo pusta. Pri tem so nam v pomoč stenske nalepke, ki nudijo veliko izbiro motivov za vsak okus in vsako tematiko.

Klasični ali popularni motivi?

V sobici za dojenčka ali malčka ponavadi poskrbimo za ljubke otroške motive, ki so razigrani in jih otrok kot dojenček z veseljem opazuje, kasneje pa mu ti lahko služijo tudi pri domišljijski igri, saj pomagajo, da se sobica spremeni v pravljično pokrajino, kjer je prav vse mogoče. Med najbolj klasične motive spadajo rožice in drobne živali, na primer metuljčki, čebelice in pikapolonice, pogoste so tudi mavrice in drugi elementi, ki jih povezujemo z brezskrbnim otroškim svetom.

Včasih ni bilo nič nenavadnega, če se je na steni nahajala podoba dude, kar je danes precej iz mode, prav tako pa so bile pogoste račke, ki jih danes ravno tako ne opazimo pogosto. Večkrat se pojavljajo podobe, ki se navezujejo na tiste otroške želje in interese, ki se razvijejo kasneje – balerine in kronice za deklice, kolesa, rolke in nogometne žoge za dečke.

V času, ko so tako otroci kot starši zelo izpostavljeni medijem, pa se na stenah pogosto znajdejo tudi junaki iz risank. Te imajo zlasti malčki zelo radi, a treba je vedeti, da se »trendi« hitro menjajo, in junake, ki so trenutno priljubljeni, bodo že čez leto zamenjali drugi, iz novih risank.

Stenska nalepka lahko ponudi nove možnosti za igro

Stenska nalepka za otroško sobo ni nujno zgolj dekoracija, temveč je lahko tudi povsem uporaben pripomoček za igro. Tako so na voljo stenske nalepke, ki nadomestijo tablo in omogočajo risanje s kredami, ter nalepke z raznimi dodatki, ki so tridimenzionalni.

Dekorativne stenske nalepke vam lahko pomagajo, da za dečka ustvarite na steni celo mesto s cestami, po katerih bo vozil svoje avtomobilčke, ali pa čarobni gozd za deklico, da se bodo v njem igrale njene punčke in vile. S tem dobi stenska nalepka popolnoma novo vrednost in je veliko več kot le okrasek.